Honden Trimsalon “Dogs Wolrd”

(In bezit van een Vakbekwaamheidsdiploma Hondentoiletteren 2001)


WEGENS VERHUIZING!
PER OKTOBER 2016 IS DE TRIMSALON VOOR ONBEPAALDE TIJD GESLOTEN.


Waar uw hond rustig en ongedwongen wordt getrimd.

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Yolanthe Buurman.

Nadat ik de opleiding bij het HKI Huisdier Kennis Insitituut te Bunnik heb gevolgd, en 2 jaar praktijk stage gelopen heb bij een erkend hondentrimster, ben ik in 2001  succesvol geslaagd.

Op 1-1-2002 ben ik gestart met mijn eigen Honden Trimsalon Dogs World.

Mijn hobby is mijn werk geworden, het bezig zijn met honden is een verrijking aan mijn leven.

Mijn specialiteit is uw hond met alle rust en respect te trimmen. Ik behandel 2 honden op een dag zodat ik genoeg tijd voor ze kan nemen om rustig een band met ze op te bouwen. Voor de eigenaar van de hond is er genoeg tijd om evt. vragen te beantwoorden omtrent de vacht verzorging e.d..

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook de vachten van Bastaard- en kortharige honden kunnen flink verharen.

Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.


Knippen en Scheren
Knippen en Scheren is het inkorten van de vacht d.m.v. een schaar of tondeuse. Sommige honden worden alleen geknipt. En bij anderen wordt er een combinatie van knippen en scheren toegepast.


Effileren
Effileren betekent letterlijk: uitdunnen. Een effileerschaar heeft aan één of beide zijden een getand blad. Met effileren is het mogelijk de vachtlengte in te korten, zonder dat daarbij een duidelijke kniplijn te zien is, wat bij het knippen met een gewone schaar wel het geval is. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden, of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is, worden uitgedund.


Als u besluit over te gaan tot een bezoek aan de trimsalon, volgen hier een paar aanbevelingen:


Op welke leeftijd kan een puppy voor het eerst getrimd worden?
Het beste is als de pup ongeveer 3 maanden oud is, wacht er ook niet te lang mee omdat dit ook bij de socialisatie van een pup hoort.


Kan een hond naar de trimsalon als het koud weer is?
Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het koud weer is. De meeste honden hebben een ondervacht. De hond krijgt het pas koud wanneer de vacht door en door nat is.


Kan je ook terecht om alleen de nagels te laten knippen?
In de nagel van de hond groeit HET LEVEN, dat is een ader die een gedeelte door de nagel loopt. Wanneer je zelf de nagels knipt, dan loop je het risico dat je in HET LEVEN knipt wat erg pijnlijk is, en waardoor de nagel erg gaat bloeden. De trimster weet precies tot hoever ze kan knippen om dit te voorkomen. Te lange nagels kunnen de voetstand negatief beïnvloeden. Ook kan er een nagel makkelijker ergens achter blijven hangen en afscheuren.
Het is dus belangrijk dat u erop let dat uw hond niet te lange nagels krijgt.

Gespecialiseerd in de rashonden;

Kerry Blue Terriër en de Soft Coatend Wheaten Terriër.


Yolante Buurman  Email: dogsworld@planet.nl

PS: i.v.m. een verhuizing is de trimsalon voor onbepaalde tijd gesloten.

News Our Dogs Rasinfo Litters Pictures Linken Contact Trimsalon